Een MVP wat is dat nou eigenlijk?

Je hoort het in de designwereld vaak, een MVP, maar wat is dat nou? Laten we eerst even uitleggen waar de afkorting voor staat.

MVP staat voor Minimum Viable Product, met andere woorden een concept of schets wat weinig tot geen energie kost, en dus snel gemaakt en getest kan worden.

Denk dan aan bijvoorbeeld een Paper-Prototype (papieren prototype), een wireframe van een website of LEGO-bouwwerk van het huis dat je wilt maken. Ik kan nog wel even door gaan maar denk dat je hem wel snapt. Dit is dus een minimaal haalbaar product zodat je kunt testen. 

Voordelen van een MVP

Het belangrijkste voordeel van een MVP is dat je inzicht kunt krijgen in de interesse van jouw klanten in je product zonder het product volledig te ontwikkelen. Hoe eerder je weet of jouw product klanten zal aanspreken, hoe minder moeite en je hoeft te besteedt aan een product dat niet zal aanslaan in de markt.

Waarom gebruiken wij MVP's

Wij gebruiken MVP’s als we willen kijken of het idee aanslaat bij onze klant. Aangezien wij vooral bezig zijn met Design, is het dus van groot belang dat onze gebruiker snapt wat het is, wat het moet doen en hoe het werkt. Daarom testen we altijd onze ideeën bij de doelgroep / eindgebruiker (klant). 

Ik heb ooit een quote gelezen van Reid Hoffman (oprichter van LinkedIn), die een perfecte uitleg geeft over wat een MVP precies is:

"Als jij je niet schaamt voor je eerste product (MVP), dan heb je het te laat gelanceerd"

LinkedIn
Facebook
Twitter

You cannot copy content of this page

Deze website gebruikt cookies

U kunt meer informatie vinden over onze cookies en privacy voorwaarden via onze Privacy Voorwaarden