Project - Branding J. F. Advisering

J.F. van der Werf winde voor zichzelf te beginnen. Dit betekende dat hij een huisstijl nodig had. Hij kwam bij mij en vroeg of ik een logo voor hem kon ontwerpen. Ik zei natuurlijk JA!

Het project dat ik kreeg van JF van der Werf, vond ik zelf een hele leuke. De communicatie was top, en de uitdaging was ook gewoon erg leuk. Maar goed laten we beginnen bij het begin.

J.F. kwam met de opdracht aan om een logo te ontwerpen en een Factuur want hij wilde voor zichzelf beginnen. Ik zei gelijk: “Je bent aan het juiste Adres!” 

Ik gaf wel gelijk aan dat een logo niet kan staan zonder een huisstijl (Weet je nog die gereedschapskist waar ik het op mijn homepagina over had?). Nadat ik uit had gelegd wat een het verschil was tussen een logo en een huisstijl, gaf hij gelijk aan: “Ik ben hier aan het juiste adres, zou je dit voor mij kunnen regelen?“. 

Drie keer raden wat ik toen heb gezegd…. Ik zei natuurlijk: “JA TUURLIJK!”. Wat betreft een huisstijl werk ik altijd op dezelfde manier. Een huisstijl is natuurlijk een persoonlijk iets. Ik wil daarom ook de persoon écht leren kennen voor wie ik een huisstijl ontwerp (Een huisstijl word ook wel een Personal-branding genoemd). Ik als eerste een intake gesprek gehad met hem om de wensen en behoeften goed op papier te krijgen. Vervolgens heb ik hem een paar basisvragen gesteld over wie hij precies is. Na het gesprek heb ik hem een opdracht mee gegeven namelijk: Om een Moodboard te maken over zichzelf en die naar me te mailen. 

De Moodboard kun je goed gebruiken om het karakter en persoonlijkheid te achterhalen van iemand. Ik en andere designers kunnen dan makkelijk en snel iemand leren kennen (zelfs op afstand). Maar ik kan niet alleen met een Moodboard iemand leren kennen, bij mij staat persoonlijk te werk gaan centraal.  Dus ik wil ook altijd een gesprek met de persoon in kwestie hebben. 

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de opdracht die hij me heeft gegeven. Ik start meestal altijd eerst met wat ideeën op papier uit te tekenen. Die schetsen zijn hiernaast te zien (het is eigenlijk gewoon een servetschetsen). Vervolgens heb ik dit idee direct uitgewerkt op de computer en het tweede concept naar hem toe gestuurd via WhatsApp. 

Ik kreeg gelijk te horen dat hij dit er onwijs tof uitvond zien. Dus ben ik verder gaan borduren op dit eerste Logo. Ik heb er gelijk verschillende kleuren aan toegevoegd (Die heb ik gebaseerd op zijn persoonlijkheid en de manier hoe hij naar buiten wil treden als professionals). Die is ook hiernaast te vinden. 

Deze kleuren waren echter niet precies wat hij wilde en daarom heb ik een nieuwe optie gemaakt met de nieuwe kennis en uitleg die ik van hem kreeg. Dit was vervolgens akkoord. Ik heb daarna direct een design gemaakt voor de Factuur deze heb ik natuurlijk aan de hand van de huisstijl gemaakt. Doordat ik al veel voorwerk had gedaan (de huisstijl) was het makkelijk om een factuur in elkaar te zetten. Dit was daarom dus ook zo gedaan.

'Servetschets'
Het eerste concept wat ik had gemaakt op papier (MVP)
Uitleg (MVP)
Tweede Concept
Het tweede concept een digitaal logo, gemaakt in Adobe Illustrator.
Previous
Next

Het eindresultaat,

Hieronder kun je het eindresultaat zien. Je kunt het logo, icoon en kleuren hieronder vinden in de caroussel. 

Afsluiting,

Inmiddels is het project goed afgerond en kan hij zijn huisstijl gebruiken en inzetten overal waar hij wil. Ik vond het een onwijs leuk project! Daarom zal ik ook zeker in de toekomst nog vaker Branding opdrachten doen. 

Ben jij op zoek naar iemand die voor jou een professionele huisstijl, logo en icoon kan ontwerpen en maken? Zoek dan niet langer! Neem contact met me op en we bespreken jouw wens/ uitdaging! 

You cannot copy content of this page

Deze website gebruikt cookies

U kunt meer informatie vinden over onze cookies en privacy voorwaarden via onze Privacy Voorwaarden