Project - Sociaal media beheer De MID

De Winkelstraat van Joure zocht een nieuwe content marketeer. Deze taak heb ik op mij genomen. Ik heb voor hun veel mogen en kunnen betekenen voor hun sociaal media profielen. 

Het Instagram, Facebook en TikTok accounts van @winkelsjoure, zijn tot op de dag van vandaag volledig onder mijn beheer. Dit doe ik al een aardige tijd met veel plezier. Het leukste vind ik de interactie met mensen en het maken van toffe content, iets waar ik in het begin nog geen kaas van had gegeten. Inmiddels enkele maanden verder (euhm meer dan een half jaar) begin ik er steeds beter in te worden want je leert de Ins en Outs van het content maken.

Om interactie te krijgen met je volgers moet je natuurlijk berichten posten, ik doe dat altijd minimaal drie keer per week. Dit zorgt er namelijk voor dat het algoritme van Instagram en Facebook mijn post extra te promoten (gratis). Wat er dan gebeurt is het volgende:

  1. Je post (bericht) wordt door meerdere mensen gezien (groter bereik)
  2. Dit zorgt voor meer mensen die reageren op jouw post (door Comments of Likes)
  3. Vervolgens krijg je steeds meer volgers.
  4. Je profiel groeit.

Je moet dit alleen wel volhouden. Want je moet wel zichtbaar blijven. Plan daarom vooruit. 

Ik gebruik altijd een contentplanning en een Contentstrategie. Beide zijn documenten die je helpen om beter zichtbaar te zijn en om consistent te blijven in de post’s die je plaatst. 

 

Hieronder zie je verschillende Post’s, Carrousels en Story’s die ik heb gemaakt voor @winkelsjoure

"We don't have a choice on whether we DO social media, The question is how well we do it"

Een paar sociaal media post's

Natuurlijk heb ik ook content gemaakt. Hieronder vind je verschillende Sociaal Media berichten die ik heb geplaatst op de Instagram en Facebook van @winkelsjoure

Carrousel

Tegenwoordig werken Carrousels erg goed op Instagram. Omdat dit de volgers een tijdje bezig houd. Je kunt ze daarom goed inzetten en zijn ook nog eens (als je het vaak doet) makkelijk te maken. 

Verschillende story-sjabloons die ik heb ontworpen

Deze Sjabloons of templates heb ik ontworpen zodat ik en mijn opvolger, makkelijk en snel verschillende story’s kan posten. Dit zorgt voor snelheid en gemak, 

Afsluiting,

Dit project is tot op de dag van vandaag nog niet tot zijn eind. De winkeliersvereniging van Joure is nog steeds tevreden, dus de samenwerking blijft voorlopig nog doorgaan. 

 

Daarbij doordat ik nog steeds veel leer en ik het nog steeds met veel plezier doe, wil ik er zelf ook niet mee stoppen.

Will be continued,

You cannot copy content of this page

Deze website gebruikt cookies

U kunt meer informatie vinden over onze cookies en privacy voorwaarden via onze Privacy Voorwaarden